Informatieavond bewoners Werkhoven 16 / 02 / 2010

Afgelopen dinsdag is voor een groep van ruim 100 geïnteresseerde inwoners uit Werkhoven het definitieve stedebouwkundige plan van plan Weerdenburg en Het landje van Kemp gepresenteerd.


De inwoners van Werkhoven zijn gedurende de afgelopen 6 maanden middels drie bijeenkomsten in het Wapen van Werkhoven geïnformeerd over de bouwplannen van plan Weerdenburg en Het Landje van Kemp en hebben de mogelijkheid gekregen actief te participeren in de totstandkoming van het stedebouwkundig plan. Tijdens de afsluitende bijeenkomst op 16 februari heeft Perry van Leeuwen van BAM woningbouw de laatste ontwikkelingen uiteengezet en heeft André de Wilde van Derks Stedebouw het definitieve stedebouwkundige plan gepresenteerd.


Tijdens de tweede bijeenkomst in het Wapen van Werkhoven in november 2009 is door de inwoners van Werkhoven een keuze gemaakt voor het basis stedebouwkundig ontwerp ‘de Erven’. Dit basis ontwerp is gedurende de afgelopen maanden uitgewerkt tot een definitief stedenbouwkundig plan in samenwerking met een zogenaamde meedenkgroep van 20 inwoners uit Werkhoven. Dit interactieve proces met de bewoners is door Weerdenburg Ontwikkeling en BAM woningbouw als zeer positief ervaren en heeft als resultaat een divers plan opgeleverd met als leidend thema ‘terughoudendheid’. De maquette van het plan leverderde veel positieve reacties op.


Tijdens de vragenronde werd de vraag gesteld of de starterswoningen koop of huur zijn. Met de gemeente Bunnik is overeengekomen dat een percentage van de woningen beschikbaar moeten zijn voor sociale huur. De starterswoningen zullen daarom als huurwoningen beschikbaar zijn. Uit de bewonersbijeenkomsten kwam naar voren dat er in Werkhoven vooral behoefte is aan starters koopwoningen maar door de richtlijnen van de Bru kan er vooralsnog niet aan deze wens voldaan worden. Weerdenburg Ontwikkeling en BAM woningbouw zullen hierover wel met de gemeente Bunnik in gesprek blijven. Daarnaast werd de vraag gesteld hoe de inschrijfprocedure in zijn werk zal gaan. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Weerdenburg Ontwikkeling en BAM woningbouw maar moeten staan ingeschreven bij Woningnet.